Háziorvosok figyelem! Fontos határidő közeleg

Legkésőbb 2016. október 15-ig adhatók postára a letelepedési és praxisvásárlási pályázatok. A két pályázat díjazására 2016-ban összesen 750 millió forintos fedezet áll rendelkezésre. Az egy háziorvos által elnyerhető támogatás összege maximum 4 millió forint - közölte az emberi erőforrás tárca.
Napi.hu, 2016. október 11. kedd, 13:26
Fotó: Napi.hu

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2014 óta írja ki évente a letelepedési-, 2015 óta pedig a praxisjog vásárlási pályázatokat. A két pályázat díjazására 2016-ban összesen 750 millió forintos fedezet áll rendelkezésre.

A pályázatnak az a célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a háziorvosoknak, akik praxisjogot vásárolnak. Az egy háziorvos által elnyerhető támogatás összege maximum 4 millió forint. A támogatási összeget ennél a pályázatnál csak a praxisjog megvásárlására lehet fordítani. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok az orvosok, akik nyugdíjas korú kollégájuktól vásárolnak praxisjogot - olvasható az emberi erőforrás minisztérium közleményében.

Az elnyert támogatás mindkét pályázat esetében nettó összeget jelent. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy legalább 4 évig az adott háziorvosi szolgálatban végzik orvosi tevékenységüket.

Az elmúlt két évben 63 letelepedési pályázat és 39 praxisjog vásárlási pályázat benyújtója nyert, akik szerződést is kötöttek. Az OEP a pályázatok nyerteseinek összesen 884,4 millió forint támogatási összeget fizetett ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK