Helyi lakosok autóit bünteti az I. kerület - Reagált az önkormányzat

Informatikai hiba miatt büntetik az I. kerületi lakosok parkolási engedéllyel rendelkező autóit - tudta meg a Napi.hu egy helyi parkolóőrtől. Az önkormányzat megerősítette, hogy hiba történt.
Szász Péter, 2017. február 10. péntek, 14:18
Fotó: Napi.hu

Hiába rendelkezik valaki parkolási engedéllyel Budapesten az I. kerületben, az autója akkor is mikulás csomagot kaphat.

A parkolóőr állítása szerint informatikai hibáról van szó, ha az autós telefonál az önkormányzatnak, akkor törlik a büntetést.

Vélhetően valóban informatikai hiba állhat a háttérben.

Az autómra - amelyet szintén megbüntettek - január 10-én fizettem be a súlyadót, így február 1-től parkolási engedélyem megszakítás nélkül továbbra is élt. Az azóta eltelt 10 napban számtalanszor büntethettek volna meg, így nem arról lehet szó, hogy a rendszerbe nem vitték volna fel a január 10-i befizetést.

Az önkormányzatnál valóban segítőkészek voltak, pár perc alatt ellenőrizték a jogosultságot és jelezték: ne törődjek a büntetéssel!

Megkérdeztük a sajtóosztályt, hogy milyen problémáról van szó, hány autóst érint és a hiba mikorra hárulhat el.

Válaszolt az Önkormányzat
A Budavári Önkormányzat parkolási adatbázisának frissítése során hiba történt. Az illetékes munkatársak dolgoznak az elhárításán.

Az önkormányzat ezúton is arra kéri azokat az autósokat, akik parkolási engedéllyel rendelkeznek ugyanakkor még is büntetést kaptak jelentkezzenek a Budavári Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (Kapisztrán tér 1., ugyfelszolgalat@budavar.hu, 458-3030). A jogosulatlanul kiszabott büntetéseket természetesen töröljük - írta az önkormányzat.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK