A Napi.hu oldalon a 2017. október 27-én A betegek életével játszik egy új egészségügyi módosítás című cikkben tévesen közöltük, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) cégei által gyártott, műtéteknél használt segédeszközök veszélyeztetik a páciensek életét vagy egészségét. A valóság ezzel szemben az, hogy a BVOP cégei által gyártott segédeszközök funkciójukban és minőségükben egyenértékűek a más gyártók által gyártott, hasonló célra használt termékekkel.

Hamis színben tüntette fel a cikk azt, hogy az érintett termékeket egyetlen, fogvatartottakkal dolgoztató piaci szereplő szállíthatná, mivel fogvatartottak foglalkoztatására bármely piaci szereplőnek lehetősége van, mely szereplő ezáltal a fogvatartottak foglalkoztatásához kapcsolódó minden előnyt szabadon élvezhet.

Valótlan továbbá a cikk azon állítása is, hogy a közbeszerzési eljárásokban az ajánlatkérő az ajánlati kiírást abból a célból módosította, hogy a BVOP cégei mint lehetséges szállítók az eljárásban ajánlatot tehessenek mint lehetséges beszállítók.