Hét magán-nyugdíjpénztárnak már vége

A magán-nyugdíjpénztári tagság átrendeződése után tizennyolc magánnyugdíjpénztárból hét nem éri el a fennmaradáshoz szükséges kétezer fős létszámot, a tízezret öté haladja meg - ők a legesélyesebbek arra, hogy hosszabb távon fennmaradjanak - derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján közzétett adatokból.
MTI-Eco, 2011. február 8. kedd, 16:04
Fotó:

Hat kasszánál "rezeg a léc", ugyanis közülük négy megmaradó tagjainak a száma közelebb van a két-, mint a háromezerhez, s a másik kettőé is alig lépi túl a háromezret.

A korábbi adatokkal szemben most úgy látszik, mégsem haladja meg a maradók száma a százezret, ugyanis az ONYF honlapjára kedden felkerült adatok szerint a nyilatkozók száma a január 31-i adatok szerint 97 422. 

Az ONYF folyamatosan végzi a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról szóló nyilatkozatok feldolgozását - tájékoztatta a nyugdíjbiztosítási főigazgatóság az MTI-t. A nyilatkozatok iktatási rendszerben történő feldolgozása lehetővé teszi az adatok konszolidálását, a visszavont nyilatkozatok és a téves iktatások kiszűrését.

A közzétettek változatlanul előzetes adatok, hiszen jelenleg is érkeznek a külképviseletekről nyilatkozatok, valamint az igazolási kérelmek alapján még február 28-ig nyilatkozattételre jogosultak a pénztártagok - közölte az ONYF. A maradók létszáma azonban valószínűleg már nem fog érdemben változni.

HOZZÁSZÓLÁSOK