Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zombor Gábor kecskeméti polgármester a város csütörtöki közgyűlésén már be is jelentette, hogy június 24-étől megbízott polgármester vezeti majd Kecskemétet, miután őt kinevezték az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkárává, ezért le kell mondania városvezetői tisztségéről.

Ugyanígy kell tennie egy másik Bács-Kiskun megyei polgármesternek, Zsigó Róbertnek is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel június 15-étől. A hónap közepétől szintén az agrártárcához igazoló, ott parlamenti államtitkárként dolgozó Nagy Istvánnak Mosonmagyaróvár vezetéséről kell lemondania.

Távoznia kell a fejlesztési minisztérium államtitkárává ugyancsak június közepi hatállyal kinevezett Szabó Zsolt hatvani és - két héttel később, július 1-jével - Tasó László nyíradonyi polgármesternek is. Utóbbi húsz év után köszön le a Hajdú-Bihar megyei város éléről.

A vasárnaptól belügyminisztériumi államtitkár Pogácsás Tibornak - 1998 után - a monori polgármesteri széket kell otthagynia.

Ugyancsak le kell mondania polgármesteri posztjáról a Bonyhádot tizenkét éve vezető Potápi Árpád Jánosnak, aki a Miniszterelnökségen a nemzetpolitikáért felel majd államtitkárként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter irányítása alatt.

A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra. Így Kecskeméthez hasonlóan - ahol már be is jelentették - várhatóan a többi városban is megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.