Uniós pénzt kap a kórház, amelynek nemrég orvoshiány miatt bezárt egy osztálya

Csaknem háromszázmillió forint európai uniós támogatásból vásárol újabb, több szakrendelés munkáját segítő korszerű eszközöket, műszereket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az intézmény nemrég azzal került a hírekbe, hogy átmenetileg bezárt az 20 ágyas infektológiai, vagyis fertőző betegségekkel foglalkozó osztálya
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 07:59
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció

A mostani fejlesztés eredményeként növekszik a definitív (azaz befejezett, a beteg gyógyulásával záruló) ellátások száma, csökkennek a területi egyenlőtlenségek - idézi az MTI a kórház közleményét.

Az egészségügyi intézmény fejleszti több szakrendelését, ide tartozik a belgyógyászat, a sebészet, a gyermekszemészet, a szemészet, a fül-orr-gégészet, a bőr-és nemibeteg-ellátás, a szájsebészet, a fogszabályzás, a fogászati röntgen, a tüdőgyógyászat, a radiológia, a gyógytorna és az urológia.

A Hetényi május 1-től nem látja el a fertőző betegeket, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya április 23-án határozott arról, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház látja el a betegeket.

A beutalása a centrumokba a háziorvosoknak, és azoknak az intézmények feladata, ahol a beteg jelentkezik. Az osztály dolgozóit az intézményen belül átmenetileg más szakterületre irányították át.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK