Hétfőn összeomolhat a fővárosi közlekedés

Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. november 5. vasárnap, 13:33
Fotó: MTI Fotó

Nagy szakmai hibának nevezte Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást.

Hiba volt a 3-as vonal északi szakaszával kezdeni a felújítást, a középső, vagy a kőbányai rész rekonstrukciója alatt ugyanis meg lehetett volna hosszabbítani a 14-es villamost a Deák Ferenc térig, ami jelentősen könnyítette volna a pótlást.

Pongrácz Gergely szerint a 3-as metró műszaki színvonala a felújítás után sem felel majd meg a 21. századi elvárásoknak. Példaként említette, hogy a beruházásból kimaradt a teljes akadálymentesítés. Az egyik bécsi metróvonalat a budapesti 3-as vonalnál olcsóbban, átszámítva mintegy 100 milliárd forintért újítják meg - tette hozzá.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője megengedhetetlennek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester azzal a cinikus megjegyzéssel zárta ki a mozgáskorlátozottakat a felújításból, hogy ők eddig sem használták a metrót. Ez csak azért van így, mert a metró jelenleg sem akadálymentesített.

Senki se higgye el, hogy nem lehet forrást találni a teljes akadálymentesítésre, ha az olimpia, vagy a vizes világbajnokság megrendezésére van pénze az országnak és a fővárosnak - tette hozzá Csárdi Antal.

Címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.05 14:52

"Senki se higgye el, hogy nem lehet forrást találni a teljes akadálymentesítésre, ha az olimpia, vagy a vizes világbajnokság megrendezésére van pénze az országnak és a fővárosnak - tette hozzá Csárdi Antal." Ebben teljesen igaza van. Látvány projektekre csesznek el súlyos milliárdokat, közben pedig nem működnek olyan dolgok a fővárosban, amire mindenkinek állandó szüksége van. Ki beszél ma már a vizes vb-ről? Megy egyáltalán minek kellett, amikor vannak sokkal sürgetőbb gondok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html