Hétfőtől kérhetik a pénzt az építőipari cégek

Hétfőtől nyújthatók be a támogatási kérelmek az újraindítási akcióterv részét képező, több mint tízmilliárd forint keretösszegű Építő-5 programra.
Csernátony Csaba, 2021. február 14. vasárnap, 12:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kormány ötödik alkalommal írja ki a programot, amely az építőipari vállalkozások technológiai fejlesztéseihez, gépbeszerzéseihez, újraiparosítást szolgáló beruházásaihoz biztosít vissza nem térítendő támogatást, javítva a cégek működési hatékonyságát és termelékenységét - írja az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatására hivatkozva.

Schanda Tamást, a minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára közölte, a programra idén 10 milliárd forintot fordítanak, ezzel is enyhítve a koronavírus-járvány negatív hatásait. Szerinte az építőipar továbbra is jelentős hatást gyakorol a munkaerőpiacra: az elmúlt évtizedben 90 ezerrel nőtt az ágazatban foglalkoztatottak száma. A

A programban a magyarországi székhelyű, telephelyű vagy fióktelepű mikrovállalkozások legalább 8 millió és legfeljebb 50 millió, a kis- és középvállalkozások pedig minimum 25 millió és maximum 400 millió forint értékben igényelhetnek támogatást. A támogatáshalmozás szabályainak figyelembevételével azok a vállalkozások is pályázhatnak, amelyek ezt már a program korábbi, 2018-as és 2019-es kiírásában megtették. A kérelmek a forrás másfélszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb március 5-ig nyújthatók be elektronikusan.

A program részletes információi a pályázatkezelő honlapján olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK