Hétfőtől súlyos dugók jöhetnek az M3-ason

Félpályás útlezárás és sebességkorlátozás lesz az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon hétfőtől várhatóan két hétig - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel.
K. Kiss Gergely, 2018. június 1. péntek, 16:49
Fotó: MTI Fotó

Félpályás útlezárásra készülhetnek a közlekedők a 21102 jelű úton az M3-M31-es autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon. A tervezetten két hétig tartó korlátozás a déli körforgalom bekötő ágának építése miatt szükséges, ez idő alatt mindkét irányban csökkentett, óránként 50 kilométeres sebességgel haladhatnak majd az autósok - olvasható a közleményben.

A munkavégzés ideje alatt a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpák irányítják, és kihelyezett KRESZ-táblák segítenek az eligazodásban. Jelezték: a tavaly októberben megkezdődött kivitelezés ütemterv szerint halad.

A híd szélső pillérei már elkészültek. Ideiglenes forgalomterelés mellett építik az autópályát keresztező híd középső támaszát. A munkálatok várhatóan jövő nyárra fejeződnek be, onnantól használhatják az új csomópontokat és kapcsolódó szakaszokat a közlekedők.

A fejlesztés uniós és magyar forrásból a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK