Hétszázmilliárdot már kipörgetett az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának első szakaszában a 750 milliárd forintos keretösszeg 93,5 százalékára kötöttek hitelszerződést kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv-k) a hitelintézetek, ami a mintegy 10 ezer szerződéshez kapcsolódóan közel 701 milliárd forintot tesz ki - közölte a jegybank pénteken.
MTI, 2013. október 25. péntek, 17:18
Fotó: Napi.hu

Miközben a teljes kkv-hitelállományon belül kiemelkedik a nagybankok részesedése, addig a programban állományarányosan nagyobb hitelkerethez jutottak a kis- és közepes bankok, valamint a takarékszövetkezetek. Ez lehetővé tette, hogy ezek a szereplők relatíve jobban növeljék az állományukat, ami fokozta a versenyt az új ügyfelekért - emeli ki az MNB a közleményében.

A jegybanki hitelprogram keretében a hitelintézetek a teljes kkv hitelállományhoz képest jellemzően magasabb összegű kölcsönöket nyújtottak. A program keretein belül folyósított kölcsönök 70 százaléka 50 millió forint alatti volt, míg a teljes kkv hitelállomány esetén a folyósított kölcsönök csaknem 90 százaléka van ezen összeghatár alatt - olvasható az MNB elemzésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antifreemaison, 2013.10.27 18:44

Tovább a kereszténydemokrata ,antiszabadkőműves magyar úton !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html