Az Európai Mobilitási Hét kampány az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt projektjei közé tartozik, fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az idén az Európai Mobilitási Hét a multimodalitásra, a különböző utazásokhoz választott változatos közlekedési módok bemutatására összpontosít.

Magyarországon Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre bővül, 2018-ban rekordszámú, több mint 260 hazai település csatlakozott a kampányhoz, ezzel jelentősen sikerült felülmúlni a 2016-os csúcsértéket, amikor 214 önkormányzat szervezett programokat - írja az MTI.

Az idén a szaktárca a korábbiaknál nagyobb keretösszeget, 140 milliós vissza nem térítendő támogatást, a tavalyi keretösszeg kétszeresét fordítja a helyi programszervezők munkájának támogatására.

Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. és a főváros az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan családi hétvégét rendez 2018. szeptember 15-16-án az Andrássy úton, ahol programokkal és ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket.

A MÁV azt közölte, hogy az Európai Mobilitási Héten a kerékpárosokat díjmentes szállítási akcióval, a forgalmi engedéllyel rendelkezőket pedig szeptember 22-én, az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőséggel várja a MÁV-Start.

A Magyar Kerékpárosklub szeptember 20-án Bringás reggeli programot szervez országszerte 40 helyszínen.