Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződésben foglalt titoktartási klauzula miatt a megrendezésről szóló megállapodás nem osztható meg - ezzel a fordulattal hárította el az érdemi válaszadást tegnap az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amelyet a szeptember végére tervezett, budapesti szuperkupa miatt keresett meg a Népszava. A mérkőzés egy kísérleti projekt része: a Bayern München és a Sevilla mérkőzést 20 ezer néző követhetné a stadionban. Azonban a járványügyi kockázatok egyre nagyobbak Magyarországon, így kérdés, hogy valóban érdemes megtartani a mérkőzést 6 ezer külföldi és 14 ezer magyar szurkoló előtt.

A magyar kormány azt mondta, hogy igyekeznek járványügyi szempontból biztos megoldást találni: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban, a határzárak bejelentésekor arról beszélt, hogy járható útnak tűnik, hogy a negatív tesztekkel érkező külföldi szurkolókat lázmérés után a reptérről egyenesen a meccsre vigyék, ott minden harmadik székre ülve nézhetnék a mérkőzést, majd egyenesen visszavinnék őket a reptérre. De erről egyelőre hivatalos döntés nem született. A lapnak az UEFA és a kormány is kitérő választ adott, tehát a legutolsó ismert fejlemény az, hogy a meccset kiemelt nemzetközi sporteseménnyé nyilvánította a kormány.

Az országos tisztifőorvos keddtől teljes körű látogatási tilalmat rendelt el az ország valamennyi kórházában, valamint Kásler Miklós is újabb utasítást adott ki a járvány terjedésének fékezésére: betiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai rendezvények többségét, főként online konferenciákat lehet tartani. Ha mégis szükséges a jelenlét, a védekezés már ismert módszereit kell alkalmazni.