Hiába a külföldi jókedv, esik a forint!

Továbbra is összességében jó a globális befektetõi légkör, a forintra azonban ez nem hat: az euróval szemben délelõtt bõ egyhetes mélypontra bukott.
portfolio.hu, 2013. január 25. péntek, 10:16
Fotó: Napi.hu

Ebben a tavaszi jegybanki személyi és monetáris politikai változásokkal kapcsolatos félelmek lehetnek a legfontosabbak. A reggeli gyenge magyar kiskereskedelmi forgalmi adat megerősíthette a további kamatvágásokkal kapcsolatos várakozásokat, ami most (hasonlóan a tegnapi lengyel esethez) gyengíti a magyar fizetőeszközt. Tovább gyengült a forint a fokozódó külföldi jókedv mellett is: az euró jegyzése 296,5-ig emelkedtek, ami január 14. óta a leggyengébb forintot jelenti.

Az euró a legtöbb devizával szemben profitál a jó hangulatból: a dollár ellenében közel egyéves, a jen ellenében több, mint másfél éves csúcsra ért. A magyar novemberi kiskereskedelmi forgalmi adat gyenge lett, ez azokat az érveit erősítheti, akik szerint további jegybanki kamatvágásra van szükség. A német Ifo-index a vártnál jobb lett, a német tőzsdeindex 5 éves csúcsra ért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2013.01.25 11:52

@Kajan: A japán autók a német autókkal versenyeznek az amerikai piacon. Persze, hogy ideges Angi nagyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kajan, 2013.01.25 11:42

Közben meg idő előtt fizetjük ki az IMF hitel esedékes részletét.
Ez van.A gazdaságnak nem jön rosszul.
A gát kiépítve,aki erőt érzett az pillanatnyilag kívülállóként szemlélődhet.Aki nem,annak meg azt hiszem teljesen mindegy.
Ha Japán szándékosan gyengíti valutáját versenyképességét növelendő -ami Merkel asszony hörgését váltotta ki -,akkor az nekünk is megfelelő..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html