Hiánycikké vált az életmentő injekció

Hiánycikk a patikákban az az életmentő injekció, amit a méhcsípésre allergiások adhatnak be maguknak, ha csípés után rosszul lesznek - számolt be az RTL Klub híre alapján a hvg.hu.
Domokos László, 2018. június 28. csütörtök, 21:36
Fotó: Pexels

A méhcsípés-allergiásoknak szánt életmentő injekció önbelövős, vagyis akár a beteg is be tudja adni magának az adrenalint, amikor az általános tünetek kialakulnak.

A csatorna azonban több gyógyszertárt is felhívott, de a legtöbb helyen azt mondták nekik, nincs készleten és megrendelni sem tudják, ugyanis limitált számban érkezik az injekció Magyarországon, alig pár darab havonta, ezért sokan várnak rá.

A patikusok azért sem halmoznak fel belőle készleteket, mert az injekciónak egy év alatt lejár a szavatossága. Egy injekció közel 15 ezer forintba kerül, támogatás csak egyedi méltányossági kérelem alapján adható rá - írta a portál.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerint hamarosan elérhető lesz az injekció gyerekeknek készült változata, amelyből felnőtteknek azonban kettőt kell beadnia, és ez az injekció is darabja 15 ezerbe kerül.

A fotó forrása: Pexels/Johann Piber.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.06.29 11:00

Az egészségügy tönkretétele miatt tömeggyilkos párttá vált a fidesz-kednp. Módszeresen irtja a lakosságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html