Hiba a népszavazási kampányban - megszólalt a kormány

Ha szükséges, a kormány a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által jelzett módon kiegészíti a népszavazással kapcsolatos tájékoztató kiadvány technikai információit - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
MTI, 2016. szeptember 12. hétfő, 14:29
Fotó: Napi.hu

Az NVB hétfői ülésén megállapította, hogy hiányos volt a kormány október 2-ai népszavazással kapcsolatban a lakossághoz eljuttatott tájékoztató kiadványának impresszuma, ugyanis abban nem volt feltüntetve a kiadásért és szerkesztésért felelős személy neve. Megállapították a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvének sérelmét, és a határozat jogerőre emelkedésétől megtiltotta a kiadvány további terjesztését.

Dömötör Csaba az mondta, hogy "a kormányzati kiadvány jogi tájékoztatójában világosan fel van tüntetve, hogy a felelős kiadó a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Amennyiben szükség van kisebb módosításokra, a kormány az NVB által jelzett módon kiegészíti a technikai információkat".

A kormány által kezdeményezett népszavazást október 2-ára írta ki az államfő, a népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.09.12 15:14

A legnagyobb hiba, hogy ezek a múltból ittragadt politikusok vannak a parlamentben.
3/3-as Orbán, stb, meg az öregebbje.
Ez itt a baj, meg a nagy lenyúlás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html