Hivatalos ügyet intézne? Rossz hírünk van!

Karbantartás miatt nem lesz elérhető az ügyfélkapu, az ekáer-felhasználás is változik.
MTI, 2015. június 25. csütörtök, 16:52
Fotó: Reuters

Karbantartás miatt pénteken este 6 órától szombat reggel 8 óráig nem lesz elérhető az eBEV portál, a kormányzati portálon és az ügyfélkapu alá tartozó honlapokon pénteken este 10-től kezdődik a karbantartás, ez idő alatt az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) elsődleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A kormányzati portálon és az ügyfélkapun szombaton reggel 4 óráig tart a karbantartás. Ezen időszak alatt a kormányzati portál, és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Az érintett ügyfeleknek azt javasolják, hogy a bejelentések folytonosságának biztosítása érdekében szükség esetén gondoskodjanak másodlagos felhasználói fiók létrehozásáról.
Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője szerint az ekáer-regisztrációt követően az elsődleges felhasználó jogosult az ekáer-felületen további felhasználókat felvenni, ők kerülnek a másodlagos fiókba. Az a tipikus, hogy az elsődleges felhasználó a cégvezető, míg az ügyintéző lesz a másodlagos felhasználó, mivel ő végzi az operatív munkát. Amennyiben a másodlagos fiókok működnek, akkor az azt jelenti, hogy a karbantartás az elsődleges fiókokat érinti.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy az ekáer-szám 15 napig érvényes és az áru egyes paraméterei közben módosíthatók. A szám tehát megkérhető előre, így nem okoz problémát a karbantartás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sinibaldi, 2015.06.25 17:39

Le fabuleux chemin du soleil.

Ici, dans le
souffle perpétuel
du nouveau
matin, il y
a le portrait du
courage qui
marche en silence
comme la pluie
adorable.

Francesco Sinibaldi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html