Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű csapadék; nyugaton eső, ónos eső, középen hó, majd ónos eső, keleten hó, majd estétől északkelet, észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken, majd keleten hajnalban ismét megnövekszik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható csapadék. Reggelig a Tiszántúl középső és déli részén néhány centis hóréteg kialakulhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésben. .

Csütörtökön keleten gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, a keleti határnál néhol hószállingózás is lehet, másutt a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, a Bakony és a főváros környékén időnként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben, valamint a fagyzugos tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 0 és +5 fok között várható, de keleten a tartósabban felhős tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.