BUX
39138

Hó, havas eső és eső érkezik az ünnepre

Kedden borult lesz az ég szinte egész nap. Kezdetben inkább havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó, de délelőtt már az alacsonyabban fekvő helyeken többnyire eső valószínű, majd délután záporok alakulnak ki, amelyeket jégdara is kísérhet - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Inforádió, MTI, 2016. március 15. kedd, 10:09

A kedd estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Borult lesz az ég szinte egész nap. Kezdetben inkább havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó, de délelőtt már az alacsonyabban fekvő helyeken többnyire eső valószínű, majd délután záporok alakulnak ki, amelyeket jégdara is kísérhet. Délelőtt még változó irányú, mérsékelt szél várható, majd megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet nem sokat változik a nap folyamán: a maximum 4, a késő esti 2, 3 fok körül alakul.

A következő 5 nap időjárása:

Szerdán egyre kevesebb helyen várható eső, havas eső. A hegyekben még hózápor előfordulhat. Csütörtöktől változóan felhős időre van kilátás, általában több órás napsütéssel, csapadék nem valószínű. A hétvégén gyakran megnövekszik a felhőzet, hazánk több pontján eleredhet az eső, záporeső, a hegyekben hózápor is kialakulhat. Hajnalonként sok helyütt fagypont alá süllyed a hőmérséklet. Péntekig erősödik, majd ismét gyengül a nappali felmelegedés.