Hódmezővásárhelyen a bérek kifizetése kerülhet veszélybe júliustól a forráselvonások miatt

Nem látványberuházások sorsa a kérdés Hódmezővásárhelyen, hanem az, hogy tudnak-e bért fizetni júliustól - mondta a város polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Márki-Zay Péter attól tart, a bajba került önkormányzatokat szelektíven fogja a kormány kisegíteni.
Szabó Zsuzsanna, 2020. április 11. szombat, 08:45
Fotó: Napi.hu - forrás: Facebook

Hódmezővásárhelyen tudomásom szerint nincs fertőzött, ezért nem lesz a kormány által elrendelt korlátozáson kívül további szigorításokat nem tartja indokoltnak - mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A polgármester úgy véli: Orbán Viktornak "most jött meg a kedve a járványhoz". Úgy fogalmazott: ha ő lenne a miniszterelnök helyében, ő is a polgármesterekre tolta volna a felelősséget a kijárási korlátozások esetleges szigorításért. Ugyanakkor úgy véli: a pártok támogatásának megfelezése lenullázza a 2022-es esélyeit.

Arra a kérdésre, hogy a veszélyhelyzetben milyen a térség országgyűlési képviselőjével, Lázár Jánossal az együttműködése, Márki-Zay Péter azt válaszolta: Lázárral pont úgy nem találkozik, mint eddig, de miután ő azt sürgette, hogy a magyar "oligarchák" is vegyék ki a részüket a védekezés költségeiből, szerinte Lázár János adakozókedve megjött, 3 millió forintot ajánlott föl egy alapítványnak.

Ami az önkormányzat pénzügyi helyzetét illeti, Márki-Zay Péter azt mondta: a gépjárműadó elvonása miatt Hódmezővásárhely 130 millió forintot veszít, parkolásból eddig évente 70 millió folyt be. Ezen felül van egy több 100 milliós kiesés a vírus miatt (strand, bölcsődei normatíva), ehhez jön a kormány szigorítása. Nem látványberuházások sorsa a kérdés, hanem az, hogy tudnak-e bért fizetni júliustól. Márki-Zay Péter attól tart, a bajba került önkormányzatokat szelektíven fogja a kormány kisegíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2020.04.11 13:03

@LenovoR61:
figyelj...kicsit nem- lehetne-e az, hogy gondolkozol is?
hol van az emberek pénzének 99%-a?
hova fizetünk..? de ez csak az első kérdés
minek fizetünk?
nem azért, hogy ebből szolgáltasson? nem a közjó megteremtése, ezzel pedig nagy ellátórendszerek fenntartása, fejlesztése az állam dolga? ha nem, akkor mi a fasznak van..
de van egy harmadik kérdésem is..
ki tud Mo-on hitelt felvenni, ha szükséges
az állam, vagy az önkormányzat..?
negyedik
ki tud viszont közvetlenül segíteni, mert ott laknak az emberek az emberek a szomszédban és ismerik őket, a problémáikkal együtt?
negyedik
miért is kellene most luxusszállodák, apartmanok, yacchkikötők, kastélyok (jelzem, hogy egyik sem állami, hanem magtulajdon)felújítására adófizetői és EU-s százmilliárdokat, úgy 600 milliárdot (ami persze úgy sem annyi lenne, természetesen több, mint mindig, ha hagyjuk), amikor már most kb 300-400 ezer ember van munka és minden segítség nélkül?
amikor van kb. 2.5 millió szegény, ebből másfél qva szegény...hagyjuk őket éhen halni? hogy a vőnek yachtkikötője legyen a MI pénzünkből?
mellesleg az a bizonyos felesleges, a kínaiak leszarják Bp.-belgrád vasút hogy a picsába kerül hirtelen 560 ezer millió helyett 1700-ba??
szerionted majd ki fogja működtetnia gazdaságot, ha az emberek tömegei, a volt munkavállalók, a társadalom teljesen szétesik, mert nem kap segítséget?? mert nem kap, igen szűk kör az, aminek lehetősége van a túlélésre...a vállalkozásokra gondolok..majd ki fog szolgáltatni? mert azokat sem segítik..csak nagyon szűken..és válogatva..
elég nehéz gondolkozni, tudod, utalva az intelmedre, ha szinte minden pénzüket elveszik...
csak nehogyx már átmenetileg megadőztassák pl. ennek a rezsimnek a nyerteseit, akik elviszik szinte minden pénzünk...pl. néhány százalékos jövedelemadó emeléssel..nehogy
miért nem használják ki a lehetőségeket, amiket az EU mindenkinek megadott..van játszótér (ugyan mi minden faszságra már elég sok EU-s pénzt elbasztunk, de azért lehet ott még találni, ha a most felesleges projekteket átcsoportosítanák)
ott hever a kincstárban vagy 4-500 milliárd EU-nak szánt befizeési pénz..nem kell befizetni, elég 2025-ben..még el sem küldték, de be sem fizették...miért nem? miért nem enyhítik a gondokat ezzel?
nézd meg mit tesznek az EU-s országokban...mi mindent,...és nem véletlenül, mert ez befektetés, hogy ne essen szét se a társadalom, se a gazdaság..te amúgy eszednél v
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2020.04.11 11:21

"Hódmezővásárhelyen a bérek kifizetése kerülhet veszélybe júliustól a forráselvonások miatt"

Képzeld mzp, az államot meg még nagyobb kár éri!
Az államnak is visszaestek a bevételei de te mégis fejőstehénnek nézed!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sancho12, 2020.04.11 10:48

@LenovoR61: Hú ez kemény.A rohadt vajdád minden forrást elvon akkor mi van,miből fizesse a dolgozokat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

LenovoR61, 2020.04.11 10:39

A kicsi buzeráns nagy volt a pofa most meg már tolná a kormányra a gondot.A komcsik nem gondolkoznak .Vásárhely megválasztotta egyék meg a levét. Kitelik a komcsiktól hogy intéznek egy -kettő koronaesetet mindenre képeaek csak a hatalom ingyenélés jöhet szóba leszarják ők a polgárokat de szivjanak a pestiekkel egyűtt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html