Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt - tájékoztatott a BRFK, amely a Nemzeti Adó és Vámhivatal feljelentése alapján indított eljárást.

A Magyar Nemzet hétfőn számolt be arról, hogy a rendőrségi eljárás a Híd a munka világába program kétes pénzköltései miatt indult. Ebben az ügyben a NAV is nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt. A lap úgy tudja: ebben az eljárásban merült fel a hűtlen kezelés gyanúja is, amit viszont a rendőrség feladata felderíteni.

A szervezetnél két másik nyomozást is folytat a rendőrség, az egyiket néhány képviselő feljelentése alapján közokirat-hamisítás miatt. A képviselők szerint a közgyűlésről készült hivatalos jegyzőkönyv nem egyezik azzal, ami a roma önkormányzat tavaly májusi rendkívüli közgyűlésén elhangzott.

Egy másik eljárás hivatali visszaélés gyanúja miatt indult tavaly decemberben egy autóbeszerzéssel összefüggésben - írta a lap.

Arra a kérdésre, hogy összesen hány ügyben nyomoz a rendőrség az ORÖ-vel kapcsolatban, a BRFK az MTI megkeresésére azt válaszolta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Országos Roma Önkormányzattal kapcsolatban nem, hanem csak egyes személyek tevékenységével kapcsolatosan folytat eljárást. Az ügyekben ez idáig személyre szóló megalapozott gyanú nem merült fel - tették hozzá.