Hol keresnek a legjobban diploma nélkül?

A programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban az érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel rendelkező munkavállalók közül - derült ki a Fizetesek.hu felméréséből, amelynek eredményeit az oldalt működtető Workania.hu állásportál adta közre.
Napi.hu, 2014. november 10. hétfő, 12:09

A felmérés szerint programozóként 391,9 ezer forint a havi bruttó átlagfizetés és nem minden esetben szükséges hozzá diploma. A második helyen a mozdonyvezetők állnak, az ő átlagbérük 310,4 ezer forint, őket követik az értékesítők havi bruttó 285,6 ezres átlaggal.

Az építésvezetőknek, az irodai menedzsereknek és a légiutas-kísérőknek sem kell feltétlenül diploma, mindhárom pozícióban átlag 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt.

A kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer forint, hasonlóan a call-center vezetőkéhez. Raktárvezetőként is el lehet helyezkedni havi 250 ezer forintos átlagbérrel felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül.

Megfelelő középfokú képesítéssel havi átlag 224 ezer forintot kereshetnek a szerviztechnikusok, a CNC programozók pedig 212 ezer forintot.

A Workania.hu adatbázisában megjelenő álláshirdetések 25 százalékának betöltéséhez elég az érettségi, 7,5 százalékához pedig a szakközépiskolai végzettség.

HOZZÁSZÓLÁSOK