BUX

Hol vannak a Fidesz jelöltjei?

Az ország választókerületeiben eddig csak az MSZP és a Jobbik képviselői adták le az induláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát. Összesen 85-en nyújtották be indulásra vonatkozó kérelmüket és a Választási Iroda tizenegy személyt vett eddig nyilvántartásba.

NAPI, 2010. február 17. szerda, 17:37

Az ország választókerületeiben eddig 85 jelölt nyújtotta be az induláshoz szükséges 750 kopogtatócédulát és tizenegy képviselőjelölt indulására adott engedélyt az Országos Választási Iroda (OVI). A pártok közül egyelőre csak az MSZP és a Jobbik jelöltjei szerepelnek a döntésre várók és a nyilvántartásba vettek között - hat MSZP és öt Jobbik jelöltnek adott engedélyt indulásra az iroda. Egyetlen Fidesz jelölt sem adta le eddig az országban a minimálisan szükséges 750 kopogtatócédulát - vélhetően a párt először szeretné összegyűjteni a kívánt kétmillió szelvényt.

Azt követően, hogy egy jelölt legalább 750 kopogtatócédulát összegyűjtött, a helyi választási iroda megvizsgálja a szelvények érvényességét, és amennyiben nem találnak semmilyen hibát és törvénysértést, akkor nyilvántartásba veszik a képviselőjelöltet - mondta lapunknak Benkő István, az OVI sajtóreferense.

Az OVI eddig a nyolcadik kerületben Komássy Ákos (MSZP), a tizenegyedik kerületben Budai Bernadett (MSZP), a huszadik kerületben Pál Tibor (MSZP) és Hiller István (MSZP), a tizenhetedik kerületben Alexa György (MSZP) és Szilágyi György (Jobbik), a tizennyolcadik kerületben pedig Mester László József (MSZP) indulására bólintott rá. A fővároson kívül egyedül Békés (Samu Tamás Gergő, Jobbik, Szarvas), Zala (Péntek László, Jobbik, Zalaszentgrót), Tolna (László Ferenc, Jobbik, Bonyhád) és Pest (Bedéné Dr. Balogh Róza, Jobbik, Szob) megyékben vettek jelöltet nyilvántartásba.