A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közli az októberi külkereskedelmi forgalom részletes adatait. Októberben az export euróban számolt értéke 1,1, az importé 3,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A kereskedelmi mérleg többlete 891 millió euró volt, 167 millióval több a tavaly októberinél. Az év első tíz hónapjában az export 2,4, az import 0,7 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét, a kereskedelmi többlet 1,353 milliárd euróval 8,533 milliárd euróra nőtt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) harmadik negyedéves fizetési mérleget és a külfölddel szembeni állományokról közöl negyedéves jelentést.

Az Egyesült Államokban délután négy órakor a novemberi újlakás-eladásokról jelenik meg statisztika, valamint a Michigani Egyetem közli a decemberi fogyasztói hangulatindexének végégleges adatait. Az előzetes közlés szerint javult az amerikai fogyasztói hangulat, az index 98 pontra emelkedett a novemberi 93,8 pontról. Az elemzők szerényebb erősödést, 94,5 pontot vártak.

Átadják az elsőt

Délelőtt tíz órakor az első államilag támogatott elektromos autót adja át Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a minisztérium épületénél. A kormány idén kétmilliárd forintot biztosít a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzésének támogatására.