Holnap reggel nem indulnak a vonatok

November hetedikén újabb országos vasutassztrájk lesz, hacsak nem állapodik meg ma a gazdasági tárca a vasutasok többségét tömörítő két szakszervezet képviselőivel a dolgozók követeléseiről.
NAPI, 2007. november 6. kedd, 08:13
Fotó:

Ezúttal a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete tart kétórás figyelmeztető sztrájkot reggel hat és nyolc óra között a tervezett vonalbezárások és az érdemi, szakmai egyeztetések elmaradása miatt. Ez idő alatt egyetlen vonat sem indul. A Liga Szakszervezetek ugyancsak támogatja a vasutasok tiltakozását.

Bár a sztrájkot már a múlt héten meghirdették, az utasok egyelőre vajmi keveset tudnak a tervezett munkabeszüntetésekről. A mozdonyvezetők október végi sztrájkja 600 vonatot érintett: 174 járat egyáltalán nem tudott elindulni, 70 vonat rövidebb útvonalon közlekedett, 400 járat pedig késett, a forgalom csak a délutáni órákra állt helyre. Akkor 1500-an kérték vissza a sztrájk miatt nem induló járatokra megváltott jegyek árát. Most is hasonló késésekre lehet számítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK