Hónapokra bezár egy fontos parkoló Budapesten

Megújul a budapesti Örs vezér terén a p+r parkoló és 2,5-szeresére nő a parkolóhelyek száma. A fejlesztési munkálatok jövő hétfőn kezdőnek és várhatóan szeptemberig tartanak, ez idő alatt a parkolót nem lehet igénybe venni - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t.
Szász Péter, 2017. május 18. csütörtök, 15:19
Fotó: Napi.hu

Május 22-től a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére lezárják a parkoló teljes területét.

Az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő p+r parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes p+r parkolót alakítanak ki. A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb elhelyezve - a bicikliseknek - 40 férőhelyes fedett b+r parkolót is létrehoznak.

A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is, a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően. A beruházás eredményeként a jövőben korszerű, bővített p+r és b+r parkolóban hagyhatják autójukat és kerékpárjukat az emberek.

A megújult parkolót egy 2010-es közgyűlési rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

Olvassa el kapcsolódó anyagunkat a zuglói parkolás fizetőssé tételéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK