A Honvédkórházban dolgozik a kirúgott szívsebész

Január közepétől a Honvédkórházban dolgozik Székely László szívsebész, akinek azért kellett távozni előző munkahelyéről, mert a szakmai szabályokat megsértve külsős orvoshoz fordult segítségért műtét közben - írja a Blikk.
Szepesi Anita, 2019. január 17. csütörtök, 10:25
Fotó: AFP

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Szívsebészeti Osztályának volt vezetője a kórházi menedzsment szerint egyik műtétjénél megsértette a szakmai szabályokat, amikor olyan közreműködő orvostól kért segítséget, akivel a kórháznak nem volt szerződése, ezért szeptemberben egyik napról a másikra felbontották a szerződését - emlékeztet a lap.

A vitatott beavatkozásnál egy mellimplantátummal rendelkező beteg szívbillentyű műtétéhez külső plasztikai sebészt hívott, hogy ne kelljen később a beteget újra megoperálni. A páciens sérült implantátumát ugyanis az operáció közben el kellett távolítani, s azért, hogy a beteg ne éljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, s elkerülhesse az újabb operációt. Székely plasztikai sebész segítségét kérte, aki megérkezett és beültetett egy új mellimplantátumot.

Elbocsátásakor volt és jelenlegi betegei kiálltak mellette, tüntetést is szerveztek, hogy a doktor maradhasson. Székely több ajánlatot is kapott, ám mint ahogy azt korábban az Index már megírta, végül a Honvédkórházban állt munkába.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2019.01.17 13:17

De hiszen a Honvédkórházból menekülnek az orvosok.
Mégsem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html