Szélmalomharc magyar módra - újabb részletek derültek ki a honvédkórházi állapotokról

Csak egy kisvárosi focisuli fejlesztésére szánt összeg, nem egész 250 millió forint kellett volna ahhoz, hogy elkerüljék a súlyos gondokat a Honvédkórház sürgősségi centrumában.
Komócsin Sándor, 2018. október 12. péntek, 09:02
Fotó: Pixabay

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának (SBC) korábbi vezetője az ott dolgozó szakorvosok bérének emelésére havi körülbelül 10 millió forintot kért a Honvédkórház vezetőségétől - derült ki a hvg.hu cikkéből. A cikk szerint emellett további egyszeri, nagyjából 50 millió forint kellett volna az elromlott vagy elavult orvosi eszközök pótlására.

Az internetes portál információi szerint Zacher 2015-ös kinevezése és 2018 szeptemberi távozása között legalább 30 levelet írt, amelyekben az osztály elavult és hibás eszközparkjára, az egyre fogyatkozó számú dolgozók extrém leterheltségére és alulfizetettségre hívta fel a figyelmet.

Az SBC korábbi vezető ápolója ennél is többször, hetvenszer ragadott tollat a dolgozók érdekében. A szakdolgozók elvándorlását a hvg.hu információi szerint többfajta új bérelemmel állítaná meg a kórház vezetősége.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK