Marad a válságkezelés a Honvédkórházban

Az év végéig kötelező túlmunkával oldják meg a Honvédkórház sürgősségi osztályán kialakult válságot, ami az önként vállalt túlmunkáért járó fizetés megvonása okozott.
Komócsin Sándor, 2018. szeptember 28. péntek, 09:06
Fotó: Shutterstock

A Honvédkórház parancsnoka lojalitást és türelmet kért december végéig az orvosoktól és a meghívott érdekvédőktől a minapi állománygyűlésen - adta hírül a Népszava. A sürgősségi osztályon maradtak a feszültségek, a szakemberhiány orvoslására mindössze annyi történt, hogy a kórház más osztályainak dolgozóit vezényelték át a sürgősségire.

A napilap információi szerint a kórház vezetése osztályonként meghatározta, hogy havonta hány munkanapon kell az adott területnek "kiállítania" a sürgősségin szolgálatot teljesítő ügyeleti teamet. Van olyan osztály, amelyiknek néhányat napot és van olyan is, amelynek akár két hétet is vállalnia kellett saját feladataik ellátása mellett.

Korábban a kórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosainak csaknem fele mondta fel augusztus végén az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződését. A lépés előzménye az volt, hogy a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatásukat, amivel fizetésük utalása után szembesültek.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK