Horgászok, figyelem! Közeleg a határidő

Naponta ezerötszázan regisztrálnak a Magyar Horgászkártya kiváltására, januártól már csak ennek birtokában vehetünk horgászjegyet - írja az Infostart.
Szász Péter, 2018. november 18. vasárnap, 11:11
Fotó: Napi.hu

Magyarországon dinamikusan nő a horgászok száma, mára a félmilliós nagyságrendet közelíti a tábor.

Januártól a jelenlegi, papír alapú igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya, ennek segítségével pedig fokozatosan elektronizálható a többi okmány is, például az állami horgászjegy vagy a területi jegyek - olvasható a portálon.

"Most már 110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát" - mondta Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

Az, hogy valaki horgászhasson, nem múlik a kártya fizikai birtoklásán, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben. "Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához" - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.18 13:13

@antitroll: OK, mea culpa. :-))
Nem vagyok pecás, ebbe nem látok bele.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2018.11.18 12:33

@europeer:
Akkor ez most kivétel.
Én jó dolognak tartom. Sok dolgot egyszerűsíteni fog.
Eddig volt az igazolvány, az állami jegy, a területi jegy, vagy jegyek. Az érvényességhez évente kellett bélyeget ragasztani. Már tavaly elindul valami az ügyben.
A Balatonon a területi jegy egy kinyomtatható QR kódos dokumentum volt. Az ellenőr a telefonjával leolvasta és mindent tudott rólam. Többek között, hogy nem vagyok-e eltiltva? Mire vagyok jogosult?
Az új horgászigazolvány egy plasztik lap, ami vízálló (nem hátrány egy horgásznál) és minden lényeges adatot tartalmaz. Hogy "regisztrálni kell"? Eddig is kellett, de nem volt egységes nyilvántartás, az egyesületek jól-rosszul esetleg adatot szolgáltattak. Ugyanakkor nem tudhatták, hogy nekem például mely területekre van utólag vásárolt területi engedélyem.
Szóval én fejlődésnek tartom, azért nehogy már az 1970-es évek módszereit használjuk lassan 2019-ben!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.18 12:08

Magyarország új államformája: Regisztrációs Kössztársaság.
Regisztrálni kell itt évente mindent újra és újra.
sim kártyát, bankszámlát, kamaránál a vállalkozást, kutat, gyümölcsöst, földterületet, autót adóval, stb.
Növekvő bürokrácia van, nem csökkenő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html