Hosszú hétvége - mikortól lesz kamionstop?

Lesz ugyan kamionstop a pünkösdi hétvégén, de a közlekedők még szombaton is találkozhatnak a tehergépkocsikkal.
Szász Péter, 2017. május 31. szerda, 21:23
Fotó: Napi.hu

Ahogy ünnepnapokon és hétvégéken, a mostani, pünkösdi hosszú hétvégén is meg kell majd állni a 7,5 tonnánál nagyobb tehergépjárműveknek. Ez országszerte és minden közútra érvényes szabály - mondta Árvay Tivadar, a közúti fuvarozók egyesületének szóvivője.

"A pünkösdi hétvégén szombaton, június 3-án 22 órakor kezdődik a kamionstop, ami hétfőn 22 óráig tart." Tehát a pénteken vagy szombaton napközben, még a kamionstop előtt elutazók a teherautókkal párhuzamosan közlekedve közelíthetik meg úti céljukat - olvasható az Inforádió oldalán.

Kivételek itt is vannak, a szóvivő szerint az élő állatokat és bizonyos élelmiszereket szállító eszközökre nem vonatkozik az előírás. A hétvégén az előrejelzések szerint meleg idő lesz, ilyenkor, kivételes esetben akár fel is függeszthetik a haladási tilalmat.

"Nyáron, amikor tűző napsütésben kellene várakozni a gépjárművezetőknek a parkolókban, minden jármű kaphat felmentést. A közlekedési miniszter, illetve államtitkár függesztheti fel a kamionstopot, ha például az veszélyeztetné a gépjárművezetők egészségét."

A szakmai szervezet szerint a kamionstop intézményének átértékelése egyébként is időszerű, mivel a stop után tömegével lépnek az útra a teherjárművek, ami ugyancsak kockázati tényező lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.06.01 07:05

Éjszaka nyugodtan mehetnének, a sok pesti sztrádadugósító és balatoni fűnyíró alszik vagy bulizik ekkor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html