Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A többségi önkormányzati tulajdonban lévő Távhőszolgáltató Zrt. elkészítette és mindenki számára hozzáférhetővé tette az összes távfűtéses tatabányai háztömb hőfelhasználásának mérlegét. Az épületeknél kifüggesztett és a szolgáltató cég honlapján is elérhető elemzésből kiderül, hogy melyik háztömbben fogyasztottak több, illetve kevesebb hőenegiát a városi átlaghoz képest a 2011−2012-es fűtési szezonban.

A fajlagos hőfelhasználási adatokból egyértelműen kiderül, hogy azokban a házakban és lakásokban, amelyekben egyénileg szabályozható és mérhető a hőfogyasztás, átlagosan 30 százalékkal kevesebb hő fogyott a fűtés korszerűsítését megelőző három évhez képest. A legnagyobb mértékű csökkenés hatvan, a legkisebb 12,8 százalékos volt. (Az egész városban kilenc százalékkal csökkent a fűtésre vásárolt energia mennyisége az előző évhez képest.)

Eredményes pályázat esetén az önkormányzat a beruházási összeg 70 százalékát biztosítja vissza nem térítendő támogatásként, így a lakók közel 30 ezer forintos önrésze átlagosan már az első fűtési szezonban megtérül. A több mint húszezer tatabányai távfűtéses lakás közül eddig háromezerben korszerűsítették a fűtést.