Kedden közli a KSH a kereskedelmi szálláshelyek októberi forgalmának adatait. Szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,7, a belföldi vendégek által eltöltötteké 15,0 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Együttvéve 8,3 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 8,4 százalékkal nőtt, a szállodák szobakihasználtsága 2,7 százalékponttal, 63,1 százalékra nőtt.

Szerdán az ipari termelés októberi alakulásának második becslése jelenik meg. A december 6-án kiadott első becslés szerint októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adat megegyezik a kiigazítatlan indexszel. Szeptemberben 3,7 százalékos volt az ipari kibocsátás éves csökkenése és a második félévben egyedül augusztusban volt növekedés. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 2,0 százalékkal nőtt októberben. A termelés volumene az első tíz hónapban 1,1 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

Csütörtökön az építőipar októberi kibocsátását és a mezőgazdasági termelői árak októberi alakulását közli a KSH. Szeptemberben az építőipari termelés 13,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az előző havi 9,0 és a júliusi 17,6 százalékos visszaesés után. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése szeptemberben 1,7 százalékkal nőtt, miután augusztusban még 4,6 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint. Az építőipar termelése tavaly decemberben nőtt utoljára éves összehasonlításban.Január-szeptemberben az építőipari termelés volumene 20,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

Pénteken az októberi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait közlik. Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.