Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Részletezi az Energiaklub és a Greenpeacekét kifogását a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban a Világgazdaság. A lap szerint elvileg nem időszerű a létesítmény radioaktív hulladékainak elhelyezéséről beszélni, mert az erőmű és az erre szolgáló tárolók építése két külön projekt.

A működő paksi atomerőmű kis és közepes radioaktivitású hulladékai hazai tárolóba kerülnek, a különösen veszélyes, nagy radioaktívitású hulladékoknak azonban nincs helye. Külföldön épültek ilyen tárolók de a használatukról még nincsenek tapasztalatok.

A Duna vize különösen akkor melegedhet fel, amikor a két erőmű egyszerre működik majd. Paks 2. tervezői állítólag további víztartalékok sorát vonná be az erőmű céljaira és az oroszok felajánlották, hogy építenek egy csinos hűtőtornyot végszükségben.

A paksi fejlesztés 128 oldalas környezetvédelmi engedélye az Energiaklub és a Greenpeace szerint idejét múlt, míg a projekt állami biztosa úgy gondolja, hogy minden felmerülő kifogást megválaszoltak közmeghallgatásokon.