A mesterséges intelligencia (MI) kutatása, fejlesztése és alkalmazása a technológiai és üzleti szféra egyik leginnovatívabb területei közé tartozik, amely az elemzések szerint 2030-ra 13 300 milliárd euróval növeli majd a globális gazdaság teljesítményét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elindította a Mesterséges Intelligencia Koalíciót, amely platformként szolgál azok számára, akik érintettek a terület jövőbeni alkalmazásában, kutatásában, a jogi és etikai aspektusainak vizsgálatában. Az MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések terén mihamarabb az európai élvonalba kerüljön.

A Vodafone Magyarország 2018. október 9-én alapító tagként csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz. Az alapító nyilatkozatot a szolgáltató nevében Budai J. Gergő vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes írta alá.

A mesterséges intelligencia villámgyors térhódítása és gyakorlati haszna tagadhatatlan. Ez a terület a technológiai fejlődésnek az eddigiektől gyökeresen eltérő, még magasabb szintjét képviseli - mondta a vezérigazgató-helyettes.

A mesterséges intelligencián alapuló megoldások használata a jövőben számos előnnyel fog járni. Életünk részévé válnak az önvezető autók, nő a kiberbiztonság, és a tőzsdefolyamatok pontosabb előrejelzésétől az egészségügyi diagnosztikáig és megelőzésig számtalan olyan fejlesztést fog hozni a mindennapokba, amelyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik a jövőt.

Képünk forrása: Shutterstock