Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyon fontos, hogy a sítáborozó gyerekek megfelelő biztosítással rendelkezzenek - emelte ki Kittka András. A gyermekek táboroztatásával foglalkozó egyesület elnöke szerint ez egyrészt egy kifejezetten síelésre vagy éppen snowboardozásra szóló, tehát nem általános biztosítás kötését jelenti, valamint célszerű az európai egészségbiztosítási kártyát kiváltani.

Ha például valaki a sítáborban lesz influenzás, ennek birtokában a háziorvostól, térítésmentesen lehet ellátást kérni. Korábbi sítáboroknál ezek kötelező feltételek voltak - hangsúlyozta Kittka András.

Az autóvezetéshez hasonló szabályokat kell betartani a sípályákon is - mondta az InfoRádió által megkérdezett sí-, és snowboard oktató. Bakró Zoltán szerint általában 10-12 éves kortól már kialakul a gyerekeknél a veszélyérzet.

Vannak általános szabályok, amelyeket a pályán be kell tartani, ezek picit hasonlítanak a KRESZ-re, például annak kell jobban figyelnie, aki felülről jön. Fontos szabály az is, hol állunk meg a pályán: látszódnunk kell. Vannak biztonsági előírások, például gyerekeknek majdnem mindenhol kötelező a bukósisak használata.

A síelés kezdetén célszerű egy oktatónak felmérnie, hogy a gyerekek milyen szinten vannak, és annak megfelelően lehet kiválasztani a pálya nehézségét, illetve összeállítani az egész programot. Sítanfolyamon ezt az oktató elvégzi, de van, hogy ez a szülő feladata is - tette hozzá Bakró Zoltán.