A kormány a végtörlesztés lehetőségével élők pontos számának ismerete után dönt, hogy szükség van-e további intézkedésekre a devizahitelesek megmentése érdekében - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

A kabinet október 12-ei sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra, hogy a fizetési problémával küzd ő, lakáscélú kölcsönnel rendelkező természetes személy kisebb forgalmi értékű és fenntartási költség ű lakóingatlanba történő költözéséhez nyújtott lakáscélú kölcsönhöz kamattámogatást vehet igénybe. A szabályozás kidolgozása folyamatban van - olvasható a válaszban.

A referenciakamat szabályozását tartalmazó törvény kidolgozása pedig folyamatban van, az rövid időn belül az országgyűlés elé kerül - írta Matolcsy.

A miniszter úgy látja, hogy a végtörlesztés lehetőségét tartalmazó 2011. évi CXXI. törvény szövegét a hitelintézetek nem a jogalkotó eredeti szándékának megfelelően értelmezték, igy az október 10-ei törvénymódosítás csak a szabályozás pontosítását jelentette.