Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megyei jegyzőkönyvi adatok ezen a linken érhetők el. A Momentum kötelességének érzi, hogy minél széleskörűbben elérhetővé váljanak a dokumentumok, ugyanis ez a gyanús esetek kivizsgálásának első lépése - olvasható a párt közleményében.

A nyilvánosságra hozatallal egyidőben kérik követőiket, hogy segítsék a Momentum adatelemzőinek és jogászainak munkáját azzal, hogy a megismert adatok alapján jelzik egy űrlapon, ha csalásra utaló jeleket találnak. Ilyen lehet az, ha a jegyzőkönyvek és a valasztas.hu-n szereplő adatok nem egyeznek, vagy az adatok esetében furcsaságokat látnak. A Momentum meg fogja vizsgálni a bejelentéseket. A Momentum nem hagyja, hogy a választás során történt szabálytalanságok következmények nélkül maradjanak, minden gyanús esetet kivizsgálnak - írták közleményükben.

A jegyzőkönyvek itt érhetők el. A csalásra utaló jelek itt jelenthetők be.

A DK is nyilvánosságra hozza a jegyzőkönyveket

A Demokratikus Koalíció kikérte és szerda délután nyilvánossá teszi az összes szavazókör kézzel írt jegyzőkönyveit, hogy azokat össze lehessen vetni az interneten közzétett eredményekkel. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra sem fogadják el a választás eredményét, mert több körzetben is előfordulhattak csalások - írta az MTI.

A politikus hangsúlyozta, legalább hétszáz szavazókörben magas, három százalékot meghaladó az érvénytelen szavazatok aránya, miközben az országos átlag egy százalék körül alakult. Vannak olyan szavazókörök is, ahol jelentős mértékben eltér az ellenzéki egyéni jelöltre és az őt indító pártra leadott voksok száma. Ha kell, tanúval is tudják majd bizonyítani, hogy volt olyan szavazókör, ahol a DK-nak hivatalosan egyetlen listás szavazatot sem rögzítettek annak ellenére, hogy kaptak voksot - mondta a szóvivő.

Kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.