A Magyar Bankszövetség a Pénz7 programsorozat kezdeményezőjeként és társszervezőjeként a program nyitónapján névkereső pályázatot hirdetett meg öt kategóriában, 10 és 25 év közötti fiatalok részére. A pályázat során kiválasztott pénzügyi-gazdasági szakszavakra kerestek beszédes, a köznyelvben könnyen elterjeszthető elnevezéseket. Az eredményhirdetés alkalmával Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára rendkívül fontosnak tartotta az új kifejezések meghonosulását, mivel például az érintéses kártyák forgalmában Magyarország Európa egyik vezető országának számít.

A zsűriben a nyelvészeti sajátosságok, szabályok figyelembe vételét a Magyar Tudományos Akadémia nyelvészeti szakértője biztosította, a pénzügyi álláspontokat a Magyar Nemzeti Bank és a Giro Zrt., valamint a Mastercard bankkártya társaság mellett a kiíró Magyar Bankszövetség képviselte.

A zsűri döntése alapján az atm elnevezés kategóriában a pénzpont név került ki győztesen, az új nevet Kovács Zoé Eszter adta be a pályázatra. A prepaid bankkártya kategóriában a feltöltőkártya elnevezést díjazta a zsűri, amit Balotai Márió adott be a pályázatra.

A zsűri ugyanebben a kategóriában egy különdíj kiadásáról is döntött, a keretkártya elnevezés benyújtójának, Makszin Viviennek.

A startup elnevezés kategóriában az innovállalat elnevezés került ki győztesen, az új nevet Mózes Borbála adta be a pályázatra. A csoportos beszedési megbízás kategóriában a rendszeres beszedés elnevezést díjazták, amit Lakatos Orsolya küldött be a pályázatra.

A győztesek egy-egy táblagépet kaptak a sikeres pályázat elismeréseként.

A POS elnevezésre a zsűri nem talált olyan pályázatot, melyet általános köznyelvi használatra megfelelőnek tart - olvasható a közleményben.