Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábbi évek tapasztalatai alapján az ünnep ideje alatt a forgalom növekedésével kell számolni az utakon, valamint ebben az időszakban jellemzően az átlagosnál több sofőr hagyja figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit - írja a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság éppen ezért kisfilmmel készült az ünnepekre.

A hatósági tájékoztató szerint fontos hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Már egy pohár szeszesital fogyasztás hatására is növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok.

Ittas állapotban a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik - összegzi a tapasztalatait a rendőrség.

Éppen ezért a hatóság azt kéri, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, szeszesital fogyasztást követően járművet ne vezessenek, ittasan is cselekedjenek józanul! (Ezt nem ússza meg a magyar nők négyötöde.)

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.