Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gigaminisztérium vezetője alá tartozik a család- és ifjúságügy, az egészségügy, az egyházi, nemzetiségi és civil ügyek, a kultúra, az  uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárság, a nemzetközi ügyek, az oktatás, a sport, valamint a szociális ügyek és a társadalmi felzárkóztatás is - emlékeztet a lap.

Az új Orbán-kormány egészségügyekért is felelős minisztere, az onkológusprofesszor Kásler Miklós az egészségpolitikáról például azt vallotta előadásában: "A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."

Szociális és családpolitikai elképzeléseiről pedig így szólt: "Önök eldönthetik azt, hogy akarnak élni, és lehet élni szépen is, csak meg kell hallgatniuk, hogy lehet szépen élni, fel kell ismerni, hogy mi a szép élet."

Az oktatásról pedig így vélekedik: "Az iskolában pedig nem folyik nevelés. Oktatni még úgy, ahogy oktatnak, többé-kevésbé tényszerűen oktatnak, ebben se vagyok biztos. A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják. Tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, és a többi, és a többi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal."

Képünk forrása: Shutterstock