Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyetlen hónapban akár hatezer forinttal kerül többe a bankolás annak az átlagjövedelemmel rendelkező ügyfélnek, aki pénzét öt részletben, nem kellően odafigyelve veszi fel. A folyószámláját rosszul megválasztó pedig éves szinten akár 40 ezer forinttal fizethet többet feleslegesen - számolta ki a pénzügyi portál.

Több banknál is változások voltak/vannak. A Budapest Bank (BB) az előző évi gyakorlatának megfelelően május közepétől tulajdonképpen minden díját emeli. A drágulás általában nem egészen 3 százalékos, de például a számlájukat nem használók (azon így persze legalább 5 ezer forintot sem tartók) díja az eredetileg kedvezőbb csomagokban több mint 5 százalékkal, havi 1233 forintra nő.

A K&H Bank április 1-jével emeli meg díjait. Ha a sima lakossági bankszámlát használó 50 ezer forintot fizet be számlájára a bankfiókban, akkor ezért most 1109 forintot, áprilisban pedig már 1137 forintot kell kifizetnie.

Az OTP Bank március 1-jétől már emelt díjain. Ebben a hónapban a Bázis csomag kedvezményes feltételeit nem teljesítőknek a számla használatáért már havi több mint egy ezrest kell fizetni.

Jelentős változásként élhetik meg az ügyfelek, hogy a CIB Bank május 1-jétől fokozatosan meg akarja szüntetni a bankszámlák közös birtoklásának lehetőségét. Ekkortól a banknál közös tulajdonú bankszámla már nem nyitható, a meglévő bankszámlákhoz pedig új társtulajdonost felvenni, a meglévőt módosítani nem lesz lehetséges.