Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem ez az első alkalom, hogy Orbán Viktor kihagyja az október 23-ai beszédet, korábban külföldi kötelezettségekre hivatkozva maradtak el a beszédei, de az elmúlt két évben például volt miniszterelnöki felszólalás, mindkétszer a Terror Háza előtt - emlékeztet a 444.hu.

A kormány honlapján közzétett programban azonban egyelőre nyoma sincs annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felszólalna a nemzeti ünnepen. A program szerint október 23-án szerdán reggel 9-kor az ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren.

10 órától egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Emellett egész nap családi programokkal várják az ünneplőket a Kossuth téren. Lesz gyerekfoglalkoztató, nosztalgiavillamosok kiállítással, Csepel teherautók, rikkancsok korabeli ruhákban, mászófalak, valamint '56 gasztronómiájával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Este 7 órakor a Millenárison megtartják a már hagyományos Szabadságkoncertet. Fellép a Honey Beast, Szabó Balázs bandája, valamint Ferenczi György és az Első Pesti Rackák. A koncerten - regisztrációt követően - ingyenes a részvétel.

Mindemellett október 23-án ingyenesen lesz látogatható a Terror Háza Múzeum is. Gyertyát lehet gyújtani a Hősök falánál, és a Rákoskeresztúri új köztemetőben, a 301-es parcellánál is egész napos protokollmentes megemlékezés lesz - olvasható a programban.