Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kibővítette a nyári diákmunkaprogram keretösszegét a Pénzügyminisztérium, miután minden eddiginél nagyobb érdeklődést tapasztaltak idén a fiatalok részéről - mondta el a Magyar Nemzetnek Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.

Most már több mint 30 ezren vettek részt az államilag finanszírozott diákmunka-programban. A mostani emelés után négymilliárd forintot fordít a kormány a célra. Igaz, a program már csak augusztus 31-ig tart.

A legtöbb fiatalnak, mintegy 27 ezer diáknak a nyári hónapokban az önkormányzatok adnak munkát. A turizmus és vendéglátás területein 2900-an, míg a mezőgazdasági vállalkozásoknál 470-en helyezkedtek el. Az államtitkár örvendetesnek nevezte, hogy minden tizedik diáknak a turizmusban és az agráriumban sikerült állást szereznie, mivel ezekben az ágazatokban jelentős a munkaerő-kereslet.

Az önkormányzatoknál a fiatalok keresetét teljes mértékben az állam állja, beleértve a szociális hozzájárulási adót is. A turizmus, vendéglátás, illetve a mezőgazdaság területén dolgozóknál a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegének 75 százalékát kaphatják meg a munkáltatók, így csupán a fennmaradó bérköltséget és járulékokat kell viselniük.