A következő három évben, 2019-ig 30 százalékos béremelés jön 230 állami cégnél - erről döntött a kormány, e felhatalmazás birtokában tárgyalhat az NFM a felügyelete alatt álló állami cégeknél - mondta Lázár János miniszterelnökségi miniszter a heti kormányinfón.

E cégek - többek között a MÁV, a Magyar Posta,  a Volánok - mintegy százezer munkavállalót foglalkoztatnak, a béremelések költsége elérheti a százmilliárd forintot - ám arról Lázár János egy szót sem ejtett, hogy ezt miből tudják majd a cégek és a kormány kigazdálkodni. A 30 százalékos mérték nem teljesen új, erről már korábban írtunk.

A MÁV-nál az idén 13, jövőre 12, 2019-ben pedig 5 százalékos béremelést hagyott jóvá a kormány, a Magyar Posta munkavállalóinál pedig idén 14, jövőre 12, 2019-ben pedig 6 százalékot.

Készül a  2018-as költségvetés

Az év első felében már elfogadják a 2018-as költségvetést: az egyeztetés márciusban megkezdődik és a tervek szerint júniusban már el is fogadják a tervezetet - mondta Lázár János.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma tájékoztatja Fidesz-frakciót a költségvetési helyzetről - tette hozzá Lázár, ám arra nem tért ki, hogy mi a helyzet a készülő 2017-es költségvetési módosításokkal.