Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindkét egyetem magas szinten képviseltette magát azokon a két nap során megrendezett müncheni találkozókon, amelyeken lefektették a két egyetem közötti hosszútávú együttműködés kereteit a műszaki tudományok, társadalomtudományok és a politikatudomány terén. A lehetséges közös tevékenységek között szerepelnek új professzori pozíciók, programok, közös kutatások és a jövő szakértőinek oktatása is - derül ki a CEU közleményéből.

A TUM rendkívül ígéretes partner a CEU számára, mivel elismerten vezető szerepet tölt be a mérnöki tudományok, a természettudományok és a technológia terén, és elkötelezett amellett, hogy fejlessze és kiterjessze a bölcsészet- és társadalomtudományok terén végzett tevékenységét. Jövőbeli programjaink közös erősségeinkre támaszkodva fogják megvizsgálni az új technológiák által felvetett politikai, társadalmi és etikai kérdéseket és lehetőségeket" - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A CEU egy kiemelkedő intézmény a bölcsészet- és társadalomtudományok terén, ezért mérjük fel közösen a hosszútávú együttműködés lehetőségét, amely részeként közös TUM-CEU professzori pozíciókat, egyetemi programokat hoznánk létre, egy egyedülálló és eddig példa nélküli kínálatot nyújtva - mondta Wolfgang A. Herrmann, a TUM rektora.

A résztvevő felek május 7-én Budapesten találkoznak majd újra, hogy lezárják a megbeszéléseket, és kétoldalú megállapodást írjanak alá a jövőbeli együttműködésről.