A főiskola ezzel a ma reggeli hírekre reagált, miszerint akát teljesen eltörölhetik a kommunikáció szakot is.

Az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkársága munkatársai felkeresték a dékánokat, akikkel áttekintették a szakkínálatot, és számos szak megszüntetését tűzték ki célul 2016 szeptemberére - olvasható az Eduline-on. A lapnak egyetemi- és főiskolai forrásak megerősítették: több képzést, közöttük az egyik legnépszerűbb kommunikáció szakot is megszüntetné a kormányzat.

A BKF nem érzi haszontalannak magát

A BKF 2001-ben az elsők között indította a kommunikáció képzését, azóta az ott végzettek elismert újságírók, szerkesztők, reklámszakemberek, kommunikációs szakértők, illetve más kreatív ipari szakemberek lettek mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. A szakról kikerültek 81,2 százaléka diplomás munkakörben dolgozik, 44,4 százaléknak pedig már a végzéskor volt munkája.

A BKF mindent megtesz azért, hogy azokat a kompetenciákat, tudást átadja hallgatóinak, amelyekre ezen a területen szükség van, ha kell, más szakok keretében - írta a főiskola.

Az intézmény Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája: 2 karon, 4 fő képzési területen - kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet - folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás képzési szinten. A főiskolának jelenleg mintegy 7 ezer hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is tanulnak. A BKF jelenleg 60 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban több mint 300 ösztöndíjas helyet kínálva - többek között Egyesült Királysággal, az Egyesült Államokkal, illetve Kínával is.

Emmi: pusztán hangulatkeltés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Rektori Konferencia illetékes szakbizottságaival folytat egyeztetéseket a felsőoktatási szakok racionalizálásáról - közölte a felsőoktatási államtitkárság szerdán az MTI kérdésére. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem arról tájékoztatott, hogy az intézmény képzési profiljában nem szerepel a kommunikáció alap- és mesterszak. A megbeszéléseken nem kerültek szóba intézményi meghirdetési kérdések, vagyis sem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, sem egyetlen más intézmény neve nem hangzott el - közölte a felsőoktatási államtitkárság.

Az egyes szakokon igénybe vehető ösztöndíjas helyek száma pedig semmiféle összefüggésben nincs a képzési szerkezet átalakítását célzó egyeztetésekkel, így minden ezzel kapcsolatos híresztelés pusztán hangulatkeltés - tette hozzá a tárca.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szerdán azt közölte az MTI-vel: valótlannak tartják a sajtóban megjelent információkat arról, hogy a jövőben kizárólagosan intézményükben indítanák el a kommunikáció szakot. Az NKE képzési profiljában nem szerepel a kommunikáció alap - és mesterszak - rögzítették.