Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az öt férfiból álló elkövetői kör több céget működtetett azért, hogy a Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott édesipari termékeket számla nélkül tovább értékesítse belföldi kereskedőknek. A szállításhoz az ekáer kijátszására 3,5 tonna alatti teherautókat használtak, és az árut közvetlenül a megrendelőkhöz vitték. A beszerzések számláit nem könyvelték le, az árut feketén adták tovább. Jövedelmük után 626 millió forint áfát nem fizettek meg.

A pénzügyi nyomozók korábban házkutatásokat tartottak, beszerezték a bizonyítékokat, az elkövetőket elfogták. A Nébih 15 millió forint értékű árut zárolt. A nyomozók jelzésére a NAV Közép-magyarországi Adó Főigazgatósága lefoglalt két, édességgel teli gépkocsit mintegy 3 millió forint értékben. Az elkövetők közül három férfi nyolc hónapon át előzetes letartóztatásban volt.

Az ügyben, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmény miatt öt gyanúsítottnak kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek.