A Magyar Közlönyben megjelent rendelet visszautal a tavaly áprilisi határozatra, amely a Dél-budai Centrumkórház létrehozásáról szólt. Ebben a kormány a beruházás megvalósítását egy közelebbről meg nem nevezett társaságra bízta. Ezt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek kellett létrehoznia 720 millió forint jegyzett tőkével. A mostani rendelet szerint ez a DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. lett.

A kormány ennek a cégnek a feladatát a mostani rendeletben előkészítésre változtatta. Egyúttal a beruházás megvalósításával az állami magasépítések beruházóját, a Beruházási Ügynökséget bízta meg.

Egy másik pontban a rendelet kivette az előkészítő cég feladatai közül a következőket: a tervezési program elkészítése, a tervpályázat lebonyolítása, a vázlatterv készítése, a jóváhagyási terv készítése, az engedélyezési dokumentáció készítése, továbbá a kivitelezési dokumentáció elkészítése. Bár a rendelet nem mondja ki, de ezek is - vélhetően - a Beruházási Ügynökség feladati közé kerülnek.

Kérdés, hogy akkor milyen előkészítési feladatai maradnak a DBC-nek, illetve hogy ez miként befolyásolja a projekt határidejét.