A 31 éves Jung-mo azt is mondta a lapnak, hogy látta közeledni a nagy hajót, de elképzelni sem tudta, hogy össze fognak ütközni. A 32 éves Yoon úgy emlékezett, hogy a hajójuk egyből felborult és elsüllyedt. A fedélzetről a vízbe estek az emberek, a kabinokban lévők viszont valószínűleg nem tudtak gyorsan kijönni.

Jeong talált egy mentőövet, és minden erejét beleadta, hogy elérje, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta lévő zsinórt Yoon felé dobta, így kettejüket a vízfelszínen tartotta a karika. A 60 éves Anmo úszni próbált, aztán egy másik hajó matrózának a kezében tudott megkapaszkodni, de csak egy ideig. Kicsúszott, elsodródott, de sikerült túlélnie, míg a mentőcsapatok megérkeztek - olvasható az Index cikkében.

A túlélők a nyilatkozataikban azt a kérdést tették fel, hogy ilyen nagy esőben miért nem fújta le a cég a hajóutat, illetve azt mondták, hogy a baleset után nem ment minden rendben.

Nem volt szervezett mentés - mondta Yoon. A mentőcsapatok szerinte csak azokat mentették, akik eleve megkapaszkodtak, például egy mentőövbe - írta az Index.