Az Év példaképe, Wéber Tibor Rudolf, a Weberbau S.R.L. vezetője (a kép jobb szélén) azért alapította építőipari vállalkozását, hogy megfizethető, ám magas minőségű építészeti megoldásokat kínáljon a hozzá fordulók számára. Tevékenységi körük a garázsfelújításoktól, irodaházak építésén keresztül a város restaurációs munkálatainak ellátásáig terjed, de emellett egy típusház-építési programot is működtetnek. Ez utóbbi keretében négy családi ház változatot kínálnak vevőiknek, ezáltal téve egyszerűbbé az új otthon megteremtésének folyamatát.

A fődíjat Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Balog Ádám, a fődíjat támogató MKB Bank Zrt. vezérigazgatója, és Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója adta át pénteken a nyertes vállalkozónak.

A díjátadó gálaesten több különdíj is gazdára talált. A Magyar Nemzeti Bank különdíját Pillich-Wright Gyöngyvér, az erdélyi Bridge Language Study House Egyesület vezetője kapta. A Heineken Hungária Zrt. az általa felajánlott Fenntarthatósági különdíjat Keszeli Ákosnak, az Atach.net felvidéki informatikai vállalkozás alapítójának adta át. A Példakép Alapítvány különdíját Esztány István erdélyi táskatervező, míg a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Csikós Árpád vajdasági biokertész kapta.

Az országos népszerűséggel és több milliós díjazással járó pályázatot 2013-ban indította el a Példakép Alapítvány, így immár negyedjére hirdették ki az Év példaképét. A pályázaton olyan 40 év alatti fiatal vállalkozók vehettek részt, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.